Verslag MTB-clinic

VERSLAG MTB-CLINIC 17 NOVEMBER 2018.

Op zaterdag 17 november hebben wij de door MTB vereniging de Hondsrug verzorgde MTB-clinic gevolgd. Wij vertokken met 7 heren en 2 dames om 9.00 uur vanuit Stadskanaal. Over de oude spoorbaan ging het richting Gieten. Wij werden daar om 9.30 uur welkom geheten door de trainers. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie en een lekkere koek werd het programma met ons doorgenomen.

De verwachtingen waren van beide kanten hoog gespannen. In de contacten met de Hondsrug was aangegeven dat de meeste deelnemers toch al wel over de nodige vaardigheden beschikten. De Hondsrug had dan ook 3 trainers ingezet. Na de koffie moesten wij met de fietsen op appèl. Er werd naar de afstelling van de fiets en de persoonlijke uitrusting gekeken. Bij de meeste deelnemers was hier nog wel wat winst te halen. Met de juiste afstelling en instelling zijn we vervolgens vertrokken naar het bos. Daar hebben we eerst wat oefeningen gedaan in de vorm van bochtjes maken, balansoefeningen en vooral niet te vergeten ‘het remmen’. Na deze grondige voorbereiding zijn we zelfverzekerd aan het ‘grote’ werk begonnen. Het ‘grote’ werk bleek voor velen toch nog een stap te ver. Een aantal deelnemers zocht niet geheel vrijwillig lichamelijk contact met de bodem. Na een aantal goede tips en praktijkoefeningen ging het al een stuk beter. De steile hellingen en afdalingen werden dapper genomen. Na deze ervaringen was het zelfvertrouwen weer enigszins terug. Zelfverzekerd zijn we teruggegaan naar het clubgebouw. Hier werden we getrakteerd op koffie, fris en lekkere hapjes. In een erg gezellige sfeer hebben we de clinic  geëvalueerd en zijn we terug gereden naar Stadskanaal.

De trainers waren geweldig. Deskundig en plezierig! Het was voor ons deelnemers een geweldige ervaring. Een echte aanrader als je nog meer plezier uit het fietsen wilt halen.

Als gevolg van de enthousiaste reacties van de deelnemers wil de activiteitencommissie de clinic in het najaar van 2019 nog een keer aanbieden. Nader bericht hierover volgt.

 

Vriendelijk groet;

Activiteitencommissie