Windhappers, Kannibalen en Bataven naar NCK Dronten

Windhappers, Kannibalen en Bataven gaan op elkaar  jagen in Dronten!!!!

Op 30 september vindt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor clubteams (NCK) in Dronten plaats. En daaraan zal een team van de Windhappers deelnemen: met zes renners een slopende race tegen de klok (tijdrit) over een afstand van 52 kilometers in het winderige landschap van de Noordoostpolder.  Een bijzondere gebeurtenis  in het leven van een toerfietsclub uit Stadskanaal.

Nog maar kort geleden hebben Cor van leeuwen, Herald Struik, John Meijer, René Boerhof, Iwan schut en Erwin Rinsma na kort onderling overleg de gezamenlijke beslissing genomen: we gaan als Windhappersteam meefietsen en onze krachten meten met gerenommeerde clubteams die prachtige namen hebben, zoals De Peddelaars, Willibrord Wil Vooruit (niet onderschatten!), De Bataaf,  De Kannibaal en De Stormvogels. Wielerverenigingen waarin klasbakken meefietsen, zoals de professionals Berden de Vries en Niki Terpstra. Uit regio doen onder andere Omega en Toer ’80 ook mee

Deelname door De Windhappers is alleen al terecht omdat wij ook thuis horen in de rubriek “prachtige namen”. Daarnaast kennen we  “onze jongens” als hardrijders. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Cor, Herald, Erwin, Iwan, John en Rene, ondanks de korte voorbereiding en de specifieke eisen die een team-tijdrit aan de renners stelt, een mooie prestatie zullen neerzetten in Dronten. Ook omdat ze gecoacht en verzorgd zullen gaan worden door Jaap Rinsma, een prof als het gaat om (bege)leiding geven in moeilijke situaties.  

Als bestuur en leden van de Windhappers wensen we Cor, Herald, John, Rene, Iwan, Erwin en Jaap enorm veel plezier en succes op zaterdag 30 september!!!!!!!!

Meer nog:

we wensen het team niet alleen succes maar we willen eigenlijk ook met een groep leden Onze Jongens gaan aanmoedigen.  Zou het niet mooi zijn om het zestal aan te moedigen op hun lange, zware weg en tegelijk ook beroemde wielrenners,  als Nikki Terpstra of Anna van de Breggen (kersvers 2e bij het WK tijdrijden in Bergen)  te zien fietsen? Wie gaat er mee?

Mocht je mee willen gaan op 30 september naar Dronten laat dat dan weten via een mail aan: diekman@hetnet.nl (Gerard Storck).