Teutoburgerwaldroute, Ibbenburen. vervoer en vertrek onderling regelen!

zo, 04/09/2017

 

Teutoburgerwaldroute, Ibbenburen.

Start is vanaf 08.00 uur

Vervoer en vertrek zelf regelen.

 

35e Teutoburgerwaldtocht OWC

 

De Oldenzaalse Wielerclub (OWC) houdt op zondag 09 april 2017 voor de 35e keer de Teutoburgerwaldtocht vanuit het Duitse Ibbenbüren.

De Teutoburgerwaldtocht  is een fietstocht die de deelnemers dwars door het Teutoburgerwald voert, met fraaie vergezichten, glooiende wegen en vakwerkhuizen. De route is aangegeven met pijlen en onderweg zijn ruim 40 verkeersbegeleiders actief. Het parcours gaat voornamelijk over rustige wegen via Tecklenburg  naar Bad Iburg, waar bij Hotel Felsenkeller een pauzeplaats is ingericht. Hier is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een reparatieservice.  De route is dit jaar gewijzigd met een vernieuwde lus voor de 120 km . Onderweg zijn twee assistentievoertuigen aanwezig.

De Teutoburgerwaldtocht is een absolute aanrader voor de fietsliefhebber die niet tegen een stevige klim opziet. Vorig jaar stonden ruim 1.500 deelnemers uit heel Nederland aan de start.

De tocht is een ideale voorbereiding voor bijv de Amstelgoldrace en diverse Belgische voorjaarsklassiekers en andere sportieve fietsuitdagingen.

In verband met de veiligheid verzoekt de OWC de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders alsmede de Duitse politie op te volgen.

Tevens dient men, op last van de Duitse autoriteiten, het bij inschrijving verstrekte nummer aan de fiets te bevestigen.

Afstanden: 120km (start tussen 08.00 en 09.00 uur) en 90 km (start tussen 08.00 en 10.00 uur) Startlocatie is bij het Aasebad te Ibbenburen.

Parkeerruimte is voldoende aanwezig bij de “Marktkauf”  Hansastrasse 1 te Ibbenbüren. De parkeerplaatsen alsmede de startlocatie worden vanaf de snelweg A 30 duidelijk aangegeven met borden en door verkeersbegeleiders.

De inschrijfkosten bedragen bij voorinschrijving via de OWC site 4,- euro voor NTFU leden; niet NTFU leden betalen bij voorinschrijving 6,- euro.

Inschrijven ter plaatse kost voor NFTU leden 6, - euro en niet NFTU leden 8, - euro.