Windhappers Fietsweek september 2022

Windhappers Fietsweek september 2022 

 

Elk jaar opnieuw is de Windhappers Fietsweek, die altijd begin september gehouden wordt, een groot succes. De activiteitencommissie kan dus niet anders dan in 2022 ook een week organiseren.

Na een rondvraag onder leden blijkt de omgeving van de Alpe d’Huez favoriet. Een fietsgebied met veelal rustige wegen en altijd door een wonderschoon, vaak adembenemend landschap. Met, voor de liefhebbers, uitdagingen als de Alpe d’Huez maar ook andere beroemde beklimmingen als de Glandon en de Croix de Fer.

 En voor diegenen die denken dat dit soort uitdagingen alleen voor “berggeiten” bedoeld zijn: vraag deelnemers van eerdere fietsweken en je zult horen dat de organisatie qua routes en etappes altijd een ruime variatie aan afstanden en zwaarte in de aanbieding heeft en elke dag weer met de hele groep afstemt wat er die dag gefietst gaat worden. Vaak ontstaan er dan twee of drie groepjes waarbij een groepje een kortere en minder zware route fietst. Oftewel: iedereen, jong en oud, met een redelijk goede fietsconditie kan mee om te genieten van bergen, natuur en het plezier van de groep!

 Het genieten gaat echter nog verder: we hebben een prachtige accommodatie op het oog op zo’n kleine 15 kilometer van de voet van de Alpe ‘d Huez. Dit is een schitterend gelegen fietshotel waar we naast een sportontbijt ook ’s avonds een driegangendiner krijgen voorgeschoteld dat gericht is op fietsers. We kunnen, als groep, een eigen chalet huren dat vlak bij het hotel ligt.

 

De kosten van de week zullen voor verblijf en halfpension zullen ongeveer 450 euro p.p. bedragen.

Dit jaar vertrekken we zaterdag 3 september en komen we zaterdag 10 september terug.

 

Het chalet biedt plaats aan een beperkt aantal deelnemers. Dat betekent ook dit jaar: als er meer aanmeldingen zijn dan plekken dan komen de leden die zich het laatst aangemeld hebben op een wachtlijst.

 

Voor informatie en aanmelding kun je terecht bij:

Wouter Brink (tel: 06 48267053 en mail: wouterbrink@hotmail.com)

 

Met sportieve groet,

De activiteitencommissie

Nans, Carola, Marja, Wouter en Gerard