Nieuws bulletin van het bestuur

Beste Windhappers,

 

Er is een Chinese vloek die luidt: ”moge je leven in interessante tijden”. Nou we hebben dit jaar meer gekregen dan we verwacht of gewild hebben.

De NTFU is het orgaan waarop we als vereniging ons beleid baseren en deze heeft ons laten weten dat we de komende weken niet alleen de werkplek, de kroeg en de school

moeten gaan missen maar ook de vereniging. Dat betekent, zoals bekend (zie de website), dat als sportvereniging onze wedstrijden (pardon: trainingstochten)  voor de komende tijd gecanceld gaan worden!

Het betekent echter niet dat TFC De Windhappers de komende periode in winterslaap gaat. Daarover verderop meer. Eerst willen we als bestuur  graag eerst enkele aan de nieuwe wetgeving gekoppelde en voor de leden van toepassing zijnde afspraken op een rijtje zetten:

 

-vanaf heden zijn voor onbepaalde tijd alle trainingstochten in groepsverband op de weg en de ATB geschrapt. Datzelfde geldt voor de georganiseerde toertochten.

 

-Het bestuur verzoekt alle leden op geen enkel moment in een groep  met meer dan 4 fietsers op pad te gaan en tijdens de tocht 1,5 meter afstand tot elkaar en andere fietsers te houden. Los van dit dringend advies blijft staan dat het dragen van clubkleding in groepen groter dan het toegestane aantal niet toegestaan is.

 

-Het bestuur verzoekt de Windhapper-appgroepjes, waarin wegfietsers of ATB-ers zich verzameld hebben en onderling afspraken voor trainingstochten gemaakt worden, zich ook aan de geldende afspraken te houden.

 

-Als je op met andere fietsers op pad wilt sta dan eerst ff stil bij de geldende afspraken over gezondheidsrisico’s.

 

Het fietsen blijft voorlopig gelukkig toegestaan en daarmee zijn we blij. Sportief bezig zijn is in deze tijden extra ontspannend, het “ff goed doorwaaien” is een erkend medicijn in het volhouden van een gezonde omgang met gestresste huisgenoten maar ook bij computerogen en het is goed voor de weerstand.

Als bestuur gebruiken we komende maanden, net als elk ander jaar,  om ons samen met de subgroepen te bezinnen op “de stip aan de horizon”, oftewel het seizoen 2021/2022. Daarbij zal extra aandacht besteed worden aan de vraag hoe we jullie, de leden, kunnen betrekken bij de plannen en beslissingen betreffende het komende seizoen. Er zal immers de komende maanden vermoedelijk niet op de normale wijze in verenigingsverband vergaderd kunnen worden. We houden jullie daarover op de hoogte!

Daarnaast zullen we, bestuur en subgroepen,  bij elke verandering in de wetgeving stil staan bij de vraag of er mogelijkheden zijn om, binnen de veiligheidsbepalingen en de wetgeving, toch mogelijkheden zijn om als vereniging actief te zijn. In dat verband: mochten jullie in dat verband suggesties of wensen voor activiteiten hebben neem dan vooral contact op met het bestuur.

 

Voor nu: blijf gezond en actief!!!

 

Hartelijke groet,

 

Het bestuur