Verscherpte regelgeving samen sporten!

Beste Windhappers,

 

n.a.v. de persconferentie van 13 oktober zijn er ook voor ons als TFC de Windhappers belangrijke verandering, deze veranderingen gaan ons treffen bij het uitoefenen van onze mooie sport. 

 

Het kabinet verscherpt de regels voor samen sporten. Fietsen mag gelukkig nog, maar een belangrijke maatregel die elke wielersporter treft, is de maximale groepsgrootte van 4 personen. Samen fietsen met méér dan 4 personen mag

niet, met minder wel. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen.

De maximale groepsgrootte van 4 personen geldt zowel voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoten/fietsvrienden én andere verkeersdeelnemers. 

Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel. Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode.

Hoe fiets je veilig samen?

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je samen fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Deze verscherpte regelgeving zal in ieder geval gedurende de komende vier weken gaan gelden! En omdat onze fietsagenda doorloopt t/m 1 November is daarmee ons fietsseizoen 2020 nu daadwerkelijk tot een abrupt einde gekomen.

Voor meer informatie verwijzen wij jullie graag naar de site van de NTFU. (www.ntfu.nl)

 

Met vriendelijke groet 

Het bestuur