Update Corona beleid TFC de Windhappers

Beste leden Windhappers,

 

Gezien de recente discussie in de club over het gezamenlijk fietsen willen wij graag als bestuur de volgende zaken met jullie delen.

 


- De clubritten van de Windhappers zijn in ieder geval tot 1 september afgelast
- Mocht je willen gaan fietsen, doe dat dan op de wijze zoals de NTFU dit adviseert. Maximaal met 4 personen, houdt 1,5m afstand tot de andere rijders, rij over rustige wegen (zie voor uitgebreide informatie de website van de NTFU, https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1155/vragen-over-fietsen-in-coronatijd).
- Het is niet de bedoeling om met meerdere groepen van 4 achter elkaar aan te gaan rijden, dus organiseer dit soort ritten niet met andere leden.
- Binnen onze club zitten niet alleen mensen die in de kwetsbare categorie zitten, maar ook mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepen. Het zou niet goed zijn als het Corona-virus tijdens onze ritten verspreid wordt op deze mensen.
Wij vinden het richting onze sponsoren geen goed signaal als wij weer 'fietsend te zien zijn in groepen' terwijl landelijk dit juist afgeraden wordt.
- Formeel moet het bestuur bij het weer opstarten van verenigingsactiviteiten eerst contact opnemen met de gemeente om toestemming voor deze activiteiten te krijgen.

 

 

Verder, blijf fit en blijf fietsen (volgens de NTFU-adviezen) en hopelijk blijft iedereen gezond.

 

 

Hartelijke groet,
Bestuur TFC De Windhappers