Uitnodiging lezing ex-wielerprof Aart Vierhouten

Uitnodiging voor lezing met ex-wielerprof Aart Vierhouten

Datum  : donderdag 26 maart 2020

Tijd        : 20 uur

Plaaats : De Spont in Stadskanaal

Met veel plezier nodigen TFC DE windhappers en TFC  De Ketting jullie uit voor een bijzondere avond. We hebben namelijk Aart Vierhouten kunnen strikken voor een avondvullende lezing met beelden!

Aart Vierhouten……is 14 jaar profwielrenner geweest in dienst van Rabobank, Lotto en Vacansoleil. In die periode heeft hij meermaals succesvol deelgenomen aan de Tour, de Vuelta, de Giro, de Vlaamse Klassiekers, het WK en de Olympische Spelen. De laatste jaren als prof, nadat hij hersteld was van een vreselijk fietsongeval,  was hij vooral  wegkapitein. Hij is opleider/coach geweest van de jonge Wout Poels en de jonge Tom Dumoulin.

Na zijn actieve sportcarrière is Aart gaan schrijven (o.a. samen met Coen de Jong het boek Kopwerk), geeft hij clinics en lezingen en is hij personal coach (met onder andere als specialisatie trainingsschema’s).

Inhoud van de avond:

Aart: “ik deel graag mijn ervaringen uit mijn profcarrière, mijn beleving van het leven als wielerprof. De wielerverhalen maar ook mijn kennis van het wielrennen als sport. Wat kun je leren van toppers?”

Naast wielerverhalen zal Aart ons ook deelgenoot maken van zijn jarenlange kennis en ervaring op de volgende gebieden:

-goed trainen op de fiets (in voorbereiding op het fietsseizoen 2020)

-hoe train je voor een specifiek doel?

-het belang van ademhaling, voeding en houding

 We verwachten dat het een bijzondere avond gaat worden en hopen op een grote opkomst!

 

De besturen  van TFC De Ketting en TFC de Windhappers.

 

Opmerking: de entree voor leden van beide verenigingen is gratis. Er moet wel een kleine bijdrage betaald worden voor de thee en koffie.